top of page
Search
  • Writer's pictureKatja Sutela

Helsinki-Taivalkoski-NGO

Keikkaan valmistautuminen on oma taiteenlajinsa. Parhaimmillaan se on kuin elokuvissa: saat hyvin levätyn yön jälkeen rentoutuen valmistua illan keikkaan, käydä ehkä kampaajalla, treenata vielä ja aukaista ääntä, laittaa uudet vaatteet päälle ja ajatuksen kanssa käydä settilista läpi. Pahimmillaan olet väsynyt, lapsenvahti tulee juuri ennen keikalle lähtöä, meikkaus on tapahtunut lapsi jalassa riippuen, vaatteet uskaltaa laittaa vasta ulko-ovella, jotta iltapuuro ei näy myös eturivin yleisöllekin, hiukset ovat turbaanin sisässä (Erykah Badun tyyliä tietenkin tavoitellen), koska et ole ehtinyt pestä hiuksiasi ja ne muistuttavat lähinnä Röllipeikon viimeisintä kampausta.

Tulevana perjantaina korkkaamme tämän kesän keikat käyntiin ihanassa reggaebaarissa, Never Grow Oldissa. Tuohon paikkaan liittyy monta mukavaa muistoa, jopa elämän käännekohtia, ja sinne on aina kotoisaa mennä. Siis loistava paikka keikkakesän aloitukselle! Bändi kuopii jo lähtökuopissaan – mahtava päästä taas parin kuukauden tauon jälkeen tositoimiin!

Itse artisti höyryää taas ympäri ämpäri tuhansissa toimissaan. Viime viikonloppuna nautin Helsingin keväästä suunnitellen tulevia keikkoja, tämä alkuviikko menee työntouhussa ja treeneissä, torstaina painun opiskelijoiden kanssa Taivalkosken erämaahan vaeltamaan elämyspedagogiikan käytännöntoteutuksen tiimoilta, josta sitten tyylikkäänä havunneulat hiuksissa ja kumpparit jalassa saavun keikalle NGO:n sykkeeseen. Tätä keikkaan valmistautumista en ole vielä kokeillutkaan, kannattaa tulla katsomaan, kuinka korkeanpaikan leiri on vaikuttanut 😉


Mutta kuitenkin se hetki, kun istahtaa lavalla pianon ääreen ja aukaisee äänensä, on se hetki, jolloin kaikki arjen tohinat, huolet ja murheet unohtuu, oli valmistautuminen ollut mitä tahansa. Katse kitaristiin ja tiedän, että tässä meillä on hyvä olla yhdessä. Musiikki vie mukanaan, bändin synergia ja yleisön antama voima: loppupelissä olen itse, joka saan tästä hetkestä kaikista eniten. Niin kuin ABBA männä vuosina lauloi: Thank you for the music for giving it to me! Reggaessa nähdään!

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Kouluun on turvallista mennä

Koulut alkoivat eilen lähiopetuksen muodossa joululoman jälkeen, vaikka viime viikolla etäkoulun mahdollisuutta vilauteltiin eri tahojen toimesta. Kaikista räikein kommentti tuli mielestäni kuitenkin

Comments


bottom of page