Search
  • Katja Sutela

Pelastetaan pimppi (ja pippeli)

Kävin juuri kirjoittamassa nimeni kansalaisaloitteeseen, jossa halutaan estää tyttöjen sukupuolielinten silpominen. Laki antaisi selkeän kannan siihen, että Suomi ei hyväksy alaikäisten lasten silpomista, myöskään maamme rajojen ulkopuolella. Tällä hetkellä rikoslain mukaan alaikäisen lapsen silpominen tuomitaan pahoinpitelynä tai törkeänä pahoinpitelynä. Erillislaki antaisi kuitenkin selkeämmän viestin siitä, että tätä brutaalia, epäinhimillistä käytäntöä ei hyväksytä Suomessa.

Silpomista perustellaan sosiaalisella tai taloudellisella paineella, terveydellisillä syillä tai seksuaalisuuden kontrollilla. Yhteyttä uskontoon ei tietääkseni ole (poikkeuksena juutalaisuudessa poikien ympärileikkaus), vaan käytäntö on historiallinen perinne, jolla halutaan kontrolloida yksilön -yleensä naisen- asemaa yhteisössä. Tuntuu kuvottavalle ajatella, että jo pienen lapsen sukuopuolielimiä leikellään, poltetaan tai syövytetään hapolla. Mitä henkistä ja fyysistä kärsimystä se tuottaakaan koko loppuelämäksi? Kuinka pelottavaa ja kauhistuttavaa sen operaation täytyy olla sille, jota pidetään käsistä kiinni, sidotaan ja pahoinpidellään? VIATONTA LASTA!

Haluaisitko, että sinun lapsesi silvottaisiin?

En minäkään.

Käythän allekirjoittamassa tämän kansalaisaloitteen ja näin autat osaltasi tekemään tästä väkivaltaisesta perinteestä historiaa.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3056

0 views0 comments